Stránka 1 z 1

Pomodoro concentrato - Pasta z rajčat a chilli papriček

PříspěvekNapsal: 29 srp 2010, 17:36
od drobek
Pomodoro concentrato - Pasta z rajčat a chilli papriček
Babi

Ingredience:
800 g konzerva oloupaných soudkových rajčat,
1 lžíce olivového oleje,
2 stroužky česneku na jemno posekané,
1 malá cibule na jemno posekaná,
3 červené chilli papričky bez semeníku na jemno posekané,
sůl a pepř

Příprava:
Na těžké pánvi rozehřát olej, přidat česnek, cibuli a chilli. Pomalinku smažit asi 15 minut do hněda. Slít část oleje.
Vrátit na oheň a přidat slitá rajčata s trochou tekutiny. Na nízké teplotě vše pomalinku podusit asi 1 1/2 hodiny.
Za tu dobu omáčka má být velice hustá a jakýkoliv olej vystoupí na povrch. Během vaření často zamíchat, aby se omáčka nepřipálila.
Nalít na plochý talíř a nechat vychladnout. Podávat po lžících na příklad ke grilovaným lilkům.