Stránka 1 z 1

Emerilova domácí omáčka na steaky

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 18:15
od Brutzel-Svejk
Emerilova domácí omáčka na steaky
dle mistra kuchaře Emeril Lagasse

Suroviny:
2 hrnky kuřecího vývaru
1 kg (2 1/4 pounds) málo šťavnatých rajčat, nakrájených na drobno
1 1/4 hrnku jemně nakrájeného manga
1 hrnek jemně nakrájené žluté cibule
20 dkg (1/2 pound) petrželového kořene, jemně nakrájeného
1 jalapeňo paprička, bez semínek a jemně nakrájená (i feferonka poslouží)
1/2 hrnku kečupu
1/4 hrnku tmavých rozinek
5 cm dlouhý (2-inch) kousek skořice
2 hřebíčky
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce rýžového vinného octa
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce a trochu melasy
1 1/2 lžičky worcesteru
1 lžička rozmačkaného česneku
1 lžička ustrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky mletého koriandru
1/4 lžička chilli powder
1/4 lžičky cayanského pepře
2 lžičky pomerančové šťávy
1 lžička citronové šťávy

Všechno krom pomerančové a citronové šťávy smíchejte a vařte až to zhoustne, asi 1 1/2 hodiny. Sundejte s ohně a umixujte.
Přidejte pomerančovou a citronovou šťávu a ještě trochu promixujte.