Červené zelí s rebarborou kapusta czerwona z rabarbarem
Napsal: 04 črc 2015, 15:25
700 g červeného zelí (menší hlávka)
4 PL omastku
1 PL mouky
3 – 4 lodyhy rebarbory
1 dl vřící vody - s vodou opatrně, jen dle potřeby
Cibule
Sůl, cukr
V rendliku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět. Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliju trochou vřící vody. Osolím a nechám dusit. Na pánvi rozpálím mírně omastku, orestuji rebarboru, zapráším moukou, mírně přismahnu a přidám do zelí. Podusím vše k měkkosti, dochutím a podávám.
Kdo je ve při s moukou, může jen orestovat rebarboru, vrazit ji do rendliku a přidat jemně postrouhaný brambor.
Jak získat červené zelí: Uchopíme hlávku zelí a předčítáme ze Slovníku nespisovné češtiny tak dlouho až zelí zrumění. Pokud je zelí polského či slezského původu použijeme Slownik polskich prekleństw i wulgarzymów.
Neuspějeme-li zajdeme do obchodu.
4 PL omastku
1 PL mouky
3 – 4 lodyhy rebarbory
1 dl vřící vody - s vodou opatrně, jen dle potřeby
Cibule
Sůl, cukr
V rendliku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět. Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliju trochou vřící vody. Osolím a nechám dusit. Na pánvi rozpálím mírně omastku, orestuji rebarboru, zapráším moukou, mírně přismahnu a přidám do zelí. Podusím vše k měkkosti, dochutím a podávám.
Kdo je ve při s moukou, může jen orestovat rebarboru, vrazit ji do rendliku a přidat jemně postrouhaný brambor.
Jak získat červené zelí: Uchopíme hlávku zelí a předčítáme ze Slovníku nespisovné češtiny tak dlouho až zelí zrumění. Pokud je zelí polského či slezského původu použijeme Slownik polskich prekleństw i wulgarzymów.
Neuspějeme-li zajdeme do obchodu.