Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou a rumovou omáčkou
Suroviny:
1 ananas
olej, nebo lépe olejový sprej
2 lžičky másla
1 / 4 hrnku hnědého cukru
1 / 4 hrnku rumu
1/2 litru světlé vanilkové zmrzliny
Odřízněte horní a dolní část ananasu, odkrájejte kůru a nařežte příčně na 8 kroužků, asi 1cm silný (nebo trochu víc. Lžící vykrojte střed.
Naolejujte gril a grilujte plátky ananasu 2 - 3 minuty s každé strany, až je pěkně hnědý s vypálenými čárkami od grilové mřížky.
Máslo, cukr a rum dejte do kastrolku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí a omáčka trochu zhoustne.
Servírujte - na talířek kroužek ananasu, na to hromádku zmrzliny a pokápněte 2 lžicemi omáčky.