Grilované broskve se skořicí

Vše pro štíhlou linii.

Grilované broskve se skořicí

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 08:23

Grilované broskve se skořicí
podle Steven Reichlen

Suroviny:
4 velké zralé broskve, nakrájené
8 kousků celé skořice
8 lístků čerstvé máty
4 lžíce másla
1 / 4 hrnku hnědého cukru
1 / 4 hrnku dobrého tmavého rumu
1 / 2 lžičky mleté skořice
špetka soli
Broskvová nebo vanilková zmrzlina

Opláchněte broskve a osušte je papírovými ubrousky. Rozřízněte každou na polovinu a vyndejte pecky. Pak rozřízněte ještě na čtvrtiny. Napíchněte vždy dvě čtvrtky na klacíky skořice jako na špíz, kůží ven udělejte na to špízem startovní dírky ve středu každé čtvrtky broskve.
Smíchejte máslo, hnědý cukr, rum, skořici a sůl v rendlíku a přiveďte k varu. Vařte do zhoustnutí a sirupovatění, asi 5 minut.
Připravit a předehřejte gril na vysokou teplotu. Očistěte a naolejujte rošt. Potom grilujte broskve až pěkně zhnědnou, 3 - 4 minuty na každé straně, přitom je mažte směsí.
Dejte na talíře, přidejte zmrzlinu a polijte zbylou směsí.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Grilované sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x