Grilované broskve se skořicí
podle Steven Reichlen
Suroviny:
4 velké zralé broskve, nakrájené
8 kousků celé skořice
8 lístků čerstvé máty
4 lžíce másla
1 / 4 hrnku hnědého cukru
1 / 4 hrnku dobrého tmavého rumu
1 / 2 lžičky mleté skořice
špetka soli
Broskvová nebo vanilková zmrzlina
Opláchněte broskve a osušte je papírovými ubrousky. Rozřízněte každou na polovinu a vyndejte pecky. Pak rozřízněte ještě na čtvrtiny. Napíchněte vždy dvě čtvrtky na klacíky skořice jako na špíz, kůží ven udělejte na to špízem startovní dírky ve středu každé čtvrtky broskve.
Smíchejte máslo, hnědý cukr, rum, skořici a sůl v rendlíku a přiveďte k varu. Vařte do zhoustnutí a sirupovatění, asi 5 minut.
Připravit a předehřejte gril na vysokou teplotu. Očistěte a naolejujte rošt. Potom grilujte broskve až pěkně zhnědnou, 3 - 4 minuty na každé straně, přitom je mažte směsí.
Dejte na talíře, přidejte zmrzlinu a polijte zbylou směsí.