Stránka 1 z 1

Hrušky s tymiánem

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 10:11
od Brutzel-Svejk
Hrušky s tymiánem

Suroviny:
4 zralé hrušky
svazek čerstvého tymiánu
1 lžíce javorového sirupu
svazek vanilky
skořice v prášku
zázvor v prášku

Hrušky omyjte a rozřízněte podíl na poloviny. Rozložte na pekáček nebo gril řezem dolů, polijte sirupem, posypte skořicí, zázvorem a semínky vanilky. Přidejte prázdný vanilkový lusk, podlijte trochou vlažné vody. Dejte do trouby předehřáté na 150 C a pečte 45 minut, za občasného obracení. Posledních 5 minut pečte slupkou navrch. Podlévejte vodou dle potřeby.
Podávejte horké, polijte vypečenou šťávou a ozdobte tymiánem.