Grilované české buchty
Napsal: 24 zář 2010, 20:35
Grilované české buchty
700g polohrubé mouky
1 kostka čerstvých kvasnic nebo sáček sušených na 500-1000g mouky
100 g másla
2 vejce
5 PL cukru
10g soli
200 ml vlažného mléka
trnková povidla
V mouce nechat vzejít kvasnice s trochou mléka a cukrem. Pak vše smíchat s přidáním mléka a vajec a soli. Udělejte polotuhé testo a nechte ho na teplem miste vzejít. Na pomoučeném válu utvořte asi tak 12-16 stejných dílu, s kterých udělejte koule a plňte povidly. Vložte do máslem vymazané formy. Místem spojeni na spodek. Pak nechejte ještě 20 min vzejít. Grilujte v kulovém grilu na straně bez ohne 25-30 min.Jestli jsou hotové zjistíte poklepem. Zni pak dutě. Ke konci potřete trochou mléka. Buchty dostanou pěknou zlatavou barvu.
700g polohrubé mouky
1 kostka čerstvých kvasnic nebo sáček sušených na 500-1000g mouky
100 g másla
2 vejce
5 PL cukru
10g soli
200 ml vlažného mléka
trnková povidla
V mouce nechat vzejít kvasnice s trochou mléka a cukrem. Pak vše smíchat s přidáním mléka a vajec a soli. Udělejte polotuhé testo a nechte ho na teplem miste vzejít. Na pomoučeném válu utvořte asi tak 12-16 stejných dílu, s kterých udělejte koule a plňte povidly. Vložte do máslem vymazané formy. Místem spojeni na spodek. Pak nechejte ještě 20 min vzejít. Grilujte v kulovém grilu na straně bez ohne 25-30 min.Jestli jsou hotové zjistíte poklepem. Zni pak dutě. Ke konci potřete trochou mléka. Buchty dostanou pěknou zlatavou barvu.