Tyto litinové hrnce byly mezi kolonisty a osadníky z důvodu jejich univerzálnosti a životnosti, velmi populární. Mohly by být použity pro mnoho příležitostí: pro vaření, pečení, na dušená masa,fritování, pražení apod.
od Brutzel-Svejk » 19 dub 2015, 14:02
Jednoduchý chléb z Dutch Oven 550g polohrubé mouky
3pl prášku do pečiva
1pl soli
1cl cukru
hrstku sušeného oregana
trochu kminu
400ml tmavého piva
Vše smícháme s přidáním piva vypracujeme polotuhe těsto. Do
Dutch Oven vložíme pečící papír a na něj položíme vypracovaný bochanek. Dospodu 7-8 briket (dřevěné uhli) nahoru pak 16. Po 60 minutách je chleba hotový.
- S máslem paráda.
- Brot.jpg (91.5 KiB) Zobrazeno 25007 krát
- Brot1.jpg (105.77 KiB) Zobrazeno 25007 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
-
Brutzel-Svejk
- Bakalář
-
- Příspěvky: 1105
- Registrován: 16 srp 2010, 19:25
- Bydliště: Nemecko
-
od drobek » 21 dub 2015, 11:02
Vypadá krásně, kruci mám já ale náhle hlad.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
-
drobek
- Spokojený důchodce
-
- Příspěvky: 1873
- Registrován: 17 srp 2010, 14:59
- Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová
-
Zpět na Dutch-Oven
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník