Hovězí guláš od BS
autor Brutzel-Svejk
Suroviny:
2 kg hovězího masa na guláš
2 kg cibule
1 kg brambor
0,75 l hovězího vývaru
50g sádla nebo dobry olej
majoránka
sul
kmín
2 stroučky česneku
2 PL mletá paprika sladká/ostrá
2 čerstvé na kostky pokrájené papriky
1 nakrájena feferonka
K zahuštěni:
50g sádla
2 PL hladké mouky
Na sádle nebo troše oleje oprahneme 2 PL hladké mouky na zásmažku.
Postup:
V kastrolu osmažíme cibuli, česnek, nasypeme mletou papriku. Do Dutch-Oven dáme zpěnit sádlo/olej a na něm osmažíme prudce maso, tak aby dostalo pěknou barvu. Přidáme suroviny s kastrolu, čerstvou papriku, feferonku, vývar a vše dle chuti okořeníme. Po asi 50 min zahustíme připravenou zásmažkou.
12 briket na ohniště, 8 briket na viko