Osso Buco-telecí kolínko na zelenině
Suroviny:
4 kusy telecího kolínka celkem asi tak 700 g
3 mrkve na kostky
150 g celeru na kostky
2 větší cibule nakrájet
2 stroučky česneku
4 velká rajčata (spařit, oloupat)
2 větší větvičky čerstvého rozmarýnu (může byt i sušeny)
2 dcl červeného vina
125 g másla
2 pl hladké mouky
300 ml vody
1 pl hovězího vývaru v prášku
pepř
sůl
Připravíme si DO a pod něho dáme asi tak 10 briket dřevěného uhli.
Kolínko opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Do DO dáme roztopit máslo a opečeme prudce do růžova námi připravené maso. Jakmile je hotové vyjmeme je a dáme stranou. Do vzniklého základu v DO dáme cibuli, česnek a osmažíme do zlatova. Přidáme veškerou zeleninu orestujeme, zalijeme vínem a vývarem , který jsme si udělali zvlášť z vody a hovězího vývaru v prášku. Nakonec vložíme kolínko zpět a přikryjeme DO víkem na které dáme 6-8 briket. Nechte asi tak 50 min. dusit.
Podáváme s risotem, rýží nebo brambory.
Poznámka: Jídlo se da připravit i v kastrolu. Slibuji nezapomenutelnou chuť tohoto pokrmu.