Sambal Oelek-Pikantní příloha, ale i surovina do jiných jíde
Napsal: 19 srp 2010, 22:48
Sambal Oelek
Recept na tuto pikantní přílohu je z http://www.pochoutky.cz
Tato potravina s tajuplným názvem není vlastně nic jiného, než rozvařené feferonky. Dá se občas koupit v normálních obchodech jako malá zavařená sklenička. Název si přesně nepamatuji, ale je to něco jako Feferonková pasta. Jinak se dá snadno vyrobit doma.
Suroviny:
5 feferonek
2 lžičky soli
1 lžička cukru
Feferonky vyčistíme od jader, nakrájíme na kousky a dáme do vody se solí a cukrem (pozor při práci s feferonkami, pokud jsou čerstvé, pálí i do rukou a do očí, když máte hlavu nad nimi). Po asi 30 minutách, když jsou rozvařené dáme všechen materiál rozmixovat na hustou kaši.
Tuto hmotu můžeme uchovávat v lednici i několik týdnů nebo zavařit.
Recept na tuto pikantní přílohu je z http://www.pochoutky.cz
Tato potravina s tajuplným názvem není vlastně nic jiného, než rozvařené feferonky. Dá se občas koupit v normálních obchodech jako malá zavařená sklenička. Název si přesně nepamatuji, ale je to něco jako Feferonková pasta. Jinak se dá snadno vyrobit doma.
Suroviny:
5 feferonek
2 lžičky soli
1 lžička cukru
Feferonky vyčistíme od jader, nakrájíme na kousky a dáme do vody se solí a cukrem (pozor při práci s feferonkami, pokud jsou čerstvé, pálí i do rukou a do očí, když máte hlavu nad nimi). Po asi 30 minutách, když jsou rozvařené dáme všechen materiál rozmixovat na hustou kaši.
Tuto hmotu můžeme uchovávat v lednici i několik týdnů nebo zavařit.