Tatarská omáčka
Samozřejmě se tatarka dá normálně koupit hotová, doma v Čechách a konečně i tady v Americe. Jenže, právě tady jsme si ji začali dělat doma sami, protože ta kupovaná je příliš těžká a mastná, už to není jen příloha, změní to chuť jídla.
Suroviny:
2 vrchovaté lžíce majonézy
1 lžíce cibule, velice jemně usekané
1 kyselá okurka, asi 5 cm dlouhá, nastrouhaná
mléko
Vše se to smíchá, mléka tolik, aby omáčka měla požadovanou hustotu. Přiznávám, že cibuli i okurku hodím do hrnečku vcelku, přidám majonézu a celé to rozmixuju ponorným mixérem. Pak omáčku naředím mlékem a nechám hodinku v lednici odpočinout.
Poznamka:
Dostal jsem od pana Ing. Františka Brabce E-mail s jeho receptem na tatarskou, vyzkoušel jsem, a je to pronikavé zlepšení. Místo poloviny majonézy dává bílý jogurt, který tatarku nádherně a bez újmy chuti vylepší. Druhé zlepšení je v přidání lžičky hořčice a trochy worceshire sauce.
Opravdu to pozvedlo chuť, doporučuji vyzkoušet. My už to přidali do repertoáru domácího vaření.