Rajská vinaigrette

Pasty, omáčky jako příchuť, šťávy apod. Nejsou to sice přílohy v pravém smyslu slova, no ale kam jinam s tím?

Rajská vinaigrette

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 10:28

Rajská vinaigrette
Mnozstvi asi na 1 hrnek

Suroviny:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce horké vody
1/2 lžičky košer soli (nebo podle chuti, přidat sedá, vyndat to nejde...)
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře (nebo podle chuti)
1/2 hrnku dobrého olivového oleje
1 zelená cibulka, velejemně nasekaná
1 stroužek česneku, velejemně nasekaná
1 šalotka, velejemně nasekaná
1 rajče, pokud možno Roma, má míň šťávy. Oloupané, odsemeňené a velejemně nasekané

Smíchejte ocet, vodu, sůl a pepř v menší nerezové misce, až se sůl rozpustí. Pomaličku přilévejte olej a stále šlehejte, aby se udělala emulze. Pak vmíchejte ostatní a doopravte chuť solí a pepřem. Nechte odstát nejméně 10 minut, lépe déle, až 4 hodiny.
Dobře znova promíchejte i před podáváním, aby to stále byla emulze.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Věci k vaření nápomocné

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x