Stránka 1 z 1

Antistresové rizoto růžové

PříspěvekNapsal: 08 led 2011, 14:27
od jaga
Den nebyl z nejlepších, nálada mínus, sama doma...
Tedy vzala:

250g dobré rýže arborio,
téměř 100g másla,
1 větší červenou cibuli (protože byla líná jít pro bílou),
asi 3 dcl suchého bílého vína (zbytek nějak podivně zmizel),
kuřecí či zeleninový vývar ( z kostky),
1 menší, najemno nastrouhaný celer,
hrstečku strouhaného parmazánu,
sůl, pepř

Máslo rozdělila na 6 menších kousků a 5 jich postupně jeden po druhém rozpouštěla v kastrolku.
Pak osmažila nadrobno nakrájenou cibuli a poté přidala polovinu strouhaného celeru a dusila chvíli.
Přidala neopranou (prý se to u risotto rice nemá) rýži, osolila, opepřila jemně, podlila vínem a nechala vydusit.
Za stálého podlévání horkým vývarem a vydatného míchání připravila do rizotova.
Do hotového růžového rizota vmíchala druhou polovinu syrového celeru, poslední kousek másla, část parmazánu.
Servírovala sama sobě na krásném, růžovém talíři, posypané parmazánem.
Byly z toho 3 docela velké porce.
Nenálada byla v čudu a dostavila se :AF

Re: Antistresové rizoto růžové

PříspěvekNapsal: 08 led 2011, 16:24
od Brutzel-Svejk
Risotto, jakehokoliv druhu je vrchol dobre Italske kuchyne. Toto neznam, ale misto cibule bych zkusil vzit salotku. Jinak s kouskem file (pod 400g je to carpaccio) jiste posusnanicko. Ty gurmanko a kde je porce pro mne?

Re: Antistresové rizoto růžové

PříspěvekNapsal: 09 led 2011, 00:16
od jaga
Brutzeli-Svejku, tohle byl momentální produkt depky (deprese malinké), ani já jsem to dříve neznala, ale šmakovalo a fungovalo to dobře, proto jsem to sem dala, víš? No a klidně se stav, dyť jsem přece byla sama, tak něco zbylo ;)

Re: Antistresové rizoto růžové

PříspěvekNapsal: 09 led 2011, 14:21
od Dag
Možná je rýže opravdu uklidňijící. První jídlo na které jsem po Vánocích dostala chuť bylo risotto. Bohužel tady ještě nebyl Tvůj předpis a tak jsem dělala takové obyčejné okořeněné trochou kari. Na nejbližší únavu ale nasadím už Tvoje.