Knedlík v mikrovlnce - superrychlovka

Tento recept mi poslala Dag s prosbou, abych jej tady uveřejnil. Je to jeden z těch receptů, které volně poletují kyberprostorem, a proto je těžké zjistit, kdo je původním autorem. Dále již doslovná citace zaslaného receptu:
Od chvíle, kdy se rozhodnete že jej uděláte, a dobou, kdy jej budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!!!

Příprava:
Do misky nakrájíme:
jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,
přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,
2 žloutky,
asi půl lžičky soli,
půlku prášku do pečiva (1 lžička)
a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.

Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar.
Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, silikonu, nebo keramiky. NE plechovou !!!!!!
Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit".
No a pokud máte troubu s výkonem 750W, tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut.

Až se trouba vypne, počkejte cca 1-2 minuty, ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).

A je hotovo – můžeme podávat.

Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý.
Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.
Od chvíle, kdy se rozhodnete že jej uděláte, a dobou, kdy jej budete servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny.
Žádné vaření vody, nic takového!!!

Příprava:
Do misky nakrájíme:
jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,
přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,
2 žloutky,
asi půl lžičky soli,
půlku prášku do pečiva (1 lžička)
a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.

Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar.
Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, silikonu, nebo keramiky. NE plechovou !!!!!!
Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit".
No a pokud máte troubu s výkonem 750W, tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut.

Až se trouba vypne, počkejte cca 1-2 minuty, ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou).

A je hotovo – můžeme podávat.

Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý.
Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.