podle Steven Reichlen
Suroviny:
4 silné proužky anglické slaniny, nakrájené na proužky
2 středně velké cibule, usekané
1/2 zelené papriky, jemně usekané
2 stroužky česneku, jemně usekané
1 kg konzervovaných fazolí, scezených. Nemáte-li konzervu, musíte je den předem namočit a uvařit
1/3 hrnku melasy
1/4 hrnku vaší oblíbené barbecue omáčky
1/4 hrnku kečupu
3 lžíce hnědého cukru nebo podle chuti
1 lžíce worcesterové sauce
1 lžíce hořčicového prášku
1 lžíce jablečného octa
1 lžička tekutého kouře (liquid smoke), nebo podle chuti
sůl, pepř
V hrnci vypražte slaninu, tuk krom 2 lžic slijte. Přidejte cibuli, papriku a česnek, vařte až to změkne, asi 5 minut. Vmíchejte vše ostatní a vařte nepřikryté, asi 10 - 15 minut za stálého míchání až to zhoustne. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Jako alternativu můžete dát do trouby 175°C (350°F) na 30 minut.