od kikimor » 10 led 2011, 06:41
Tak toto číst po ránu je složitost sama. Dobrá, jdu vyndat kachnu z mrazáku(a to jsem si řekl, že po svátcích se budu v jídle mírnit). Neodolal jsem. Chlupaté knedlíky je velká dobrota, jednoduché a hodí se jíst i samotné se zelím. Moje maminka si těsto dala na mokré prkýnko které položila na okraj kastrólu s vařící osolenou vodou a nožem oddělovala kusy přímo do vody. Nůž namočila ve vroucí vodě a šup s těstem do kastrólu. Do vody a těsto, do vody a těsto. A tak až do vyčerpání zásob. Hlavně už měla vedle přichystaný pekáč s udělaným a dobře omaštěným zelím a ty hotové knedlíky(měly tvar malých rohlíků)když vyplavaly, tak tam dávala a hned je se zelím zamíchala. Prý ještě trochu dojdou, nezmodrají a hlavně neoschnou. Dělám je taky tak a dělám jich více, protože něž se dopeče maso, tak kdokoli jde okolo, určitě si na zkoušku nabere a ochutná. A k tomu domácí uzené, pečené koleno........