Restované brambory
podle Emerila Lagasse
Suroviny:
2 kg omytých brambor
1/4 hrnku oleje
3 lžíce másla
1 větší cibule, nasekaná
4 stroužky česneku, utřeného
l lžíce esence
1 lžička usekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky soli
pepř
Brambory uvaříme ve slupce až jsou skoro hotové. Oloupeme a nakrájíme na kousky.
Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibulku a lehce osmahneme. Přidáme česnek a smažíme ještě 20 vteřin, ne víc, česnek by zhnědnul a hlavně zhořknul. Přidáme vše ostatní krom másla a za občasného zatřesení pánví opékáme. Pokud neumíte škubnout pánví aby se to otočilo samo, opatrně vše obraceje lopatkou. Až brambory začnou růžovět přidejte máslo a dál pečte až mají tu správnou barvu.