Opékané brambory s česnekem a bylinkami
podle Emerill Lagasse
Suroviny:
1,25 kg (2 1/2 pounds) maličkých brambor, jako Gold Yukon nebo červených, dobře vydrhnutých ale neoloupaných
4 hrnky, oloupaných a nakrájených na kostky ve velikosti brambor
1/4 hrnku olivového oleje
1 lžíce čerstvé rozmarýny
1 lžíce čerstvého tymiánu
3 stroužky česneku, oloupané a hrubě nasekané
1 lžička soli
3/4 lžičky pepře
Troubu předehřejte, poměrně dost. Vše dobře promíchejte v míse, potom přeneste na mělký pekáč, pokud možno v jediné vrstvě. Zbylý olej nechte v míse. Pečte dokud vše není měkké, občas opatrně obracejte lopatkou. Pak přeneste na servírovací mísu a zalijte zbylým olejem z mísy kde se to mísilo, kolik ho tam dáte záleží na vaší chuti.
Ihned podávejte.