Zelený bramborový salát
podle Pepička z Labuznik.com
Suroviny:
1 kg lojovitých brambor
2 zelené papriky
1 svazek jarních cibulek
2 stroužky česneku
sůl, pepř,
125 ml bílého vína
125 ml zelenin. vývaru (z kostky)
50 ml bylinkového octa
100 ml slunečnicového oleje
Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
Papriky a jarní cibulky omyjeme, očistíme, pokrájíme na kostky, resp. na tenká kolečka. Česnek posekáme. Vše vzájemně promícháme, osolíme a opepříme. Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zalijeme polovinou zálivky.
Brambory a papriky střídavě vrstvíme v míse. Pokapeme zálivkou a salát necháme hodinu rozležet.
Poznámka: Pokud s námi jedí děti, místo vína dáme do zálivky citronovou vodu.