Německý bramborový salát
Suroviny:
1 Kg brambor
20 dkg uzeného bůčku na silnější plátky
3/4 hrnku jemně pokrájené cibule
1/3 hrnku bílého 5% octa
1/4 hrnku cukru
1 lžíce Dijon hořčice
1 lžička soli
pažitka na ozdobení
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky. Bůček osmahněte na pánvi do křupava, obložte na papírový ručník aby se vsákl tuk a rozlámejte ji na kousky. Z pánve slijte vyškvařený tuk, nechte jen na osmažení cibule. Tu osmahněte jen než začne zlátnout. Dobře promíchejte ocet,cukr, hořčici a sůl až zhoustne a dělají se bublinky.
Opatrně vmíchejte brambory, navrch posypte slaninou a ozdobte pažitkou.