Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 22:29

Německý bramborový salát

Suroviny:
1 Kg brambor
20 dkg uzeného bůčku na silnější plátky
3/4 hrnku jemně pokrájené cibule
1/3 hrnku bílého 5% octa
1/4 hrnku cukru
1 lžíce Dijon hořčice
1 lžička soli
pažitka na ozdobení

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky. Bůček osmahněte na pánvi do křupava, obložte na papírový ručník aby se vsákl tuk a rozlámejte ji na kousky. Z pánve slijte vyškvařený tuk, nechte jen na osmažení cibule. Tu osmahněte jen než začne zlátnout. Dobře promíchejte ocet,cukr, hořčici a sůl až zhoustne a dělají se bublinky.
Opatrně vmíchejte brambory, navrch posypte slaninou a ozdobte pažitkou.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron

x