Stránka 4 z 5

Re: Bramborová kaše-

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011, 16:47
od Dag
Drobek a škrobnaté brambory-
Drobku, nejsi zvrhlej a nebo jsme zvrhlí oba dva. Já také raději na brambotový salát škrobnaté bramnbory- Přece ty nejlépe vsají všechno to koření, olejem počínaje a nějakým okyselovadlem, u mně citronem konče. I sůl je u nich lépe přijímána .

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011, 17:50
od parles
Mánku, díky za vysvětlení ! No a ten recept už na pochvalu opravdu není.
A k tématu škrobnatých, nebo lojovatých brambor na salát - myslím si, že důležité je hlavně to, jaký salát chci udělat. Na lehký salát německého typu s olejem, kořením a vývarem si škrobnaté brambory umím docela dobře představit, ale na klasický český bramborový salát se zeleninou,salámem a majonézou ne. Protože ten se musí důkladněji promíchat a tak hrozí nebezpečí, že z toho bude další ( nový) typ bramborové kaše! :AD

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011, 21:42
od drobek
I ne, nebude, už ho tak dělám léta letoucí. Jen ho nemíchat, jen překládat, nejlíp stěrkou. Ačkoli, když je ho víc, zajedu tam rukama, to je stejně ten nejlepší nástroj. :AC No a zase zvolna překládat, v angličině je na to kuchařský termín fold it. Což je přeložit. Takže důkladně ale jemně. Mně zase ten z lojovatých brambor připadá jak vyrobený ze svíček. :roll:

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011, 20:29
od miska12
Drobku.To by byla úmorná práce jen tak lehce překladat 15 kg.Kdysy jsem dělal i víc ale teď už toho mám plné zuby na druhy den.Musím.Starší dcéra je pořád vysazená na salat a tam kam se vdala tak nedávají cibuli.Rozumíš tomu?Bez cibule.Děs a hrůza.

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011, 18:45
od drobek
Přepracoval jsem trochu ten elaborát, považujte to za druhé upravené vydání. :lol:
Myško nerozumím. Já vím, že cibule nesmí být moc. Prosím, ale bez ní? :o
No, konečně, já už ochutnal i bramborový salát s kyselou rybou. A to teprve bylo brrrrrrrrrrr. :oops: ¨
Aspoň pro mně. Tvůrcům to zřejmě chutnalo. HP