Stránka 1 z 1

Hranolky, kořeněné a na grilu dělané

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 21:32
od Brutzel-Svejk
Hranolky, kořeněné a na grilu dělané

Suroviny:
4 středně velké brambory na pečení (tedy středně velké po Americku, doma hodně velké)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
1 lžička soli
1/2 lžičky chilli powder
1/2 lžičky římského kmínu (cumin)
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

Brambory nakrájejte po délce asi na 1 cm velké hranolky. Dejte vše koření citronovou šťávu i brambory do plastikového sáčku a třepte tím až je vše stejnoměrně pokryto.
Hranolky jednotlivě a kleštěmi položte na gril, grilujte celkem 12 - 15 minut, až je to hotovo. Přitom dvakrát obraťte