Restované-Brambory

Restované-Brambory

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 19 srp 2010, 21:46

Restované brambory
podle Emerila Lagasse

Suroviny:
2 kg omytých brambor
1/4 hrnku oleje
3 lžíce másla
1 větší cibule, nasekaná
4 stroužky česneku, utřeného
l lžíce esence
1 lžička usekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky soli
pepř

Brambory uvaříme ve slupce až jsou skoro hotové. Oloupeme a nakrájíme na kousky.
Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibulku a lehce osmahneme. Přidáme česnek a smažíme ještě 20 vteřin, ne víc, česnek by zhnědnul a hlavně zhořknul. Přidáme vše ostatní krom másla a za občasného zatřesení pánví opékáme. Pokud neumíte škubnout pánví aby se to otočilo samo, opatrně vše obraceje lopatkou. Až brambory začnou růžovět přidejte máslo a dál pečte až mají tu správnou barvu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Brambory a věci z nich

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x