Francouzský bramborový salát z grilovaných brambor
podle Southern Living Cooking School
Suroviny:
32 malých nových brambor, očištěných
4 lžíce oleje
1/2 hrnku olivového oleje
6 lžic červeného vinného octa
1 lžíce Dijonské hořčice
1 lžička sušeného drceného tymiánu
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1 šalotka, usekaná
2 lžíce usekané petrželky
2 lžíce usekané pažitky
Brambory pomažte olejem, napíchejte na kovové špízy, nechte trošku mezery mezi bramborami. Brambory na špízu se propečou rychleji a lépe do hloubky. Grilujte 20 - 25 minut, dokud brambory nejsou uvnitř měkké. Mezitím smíchejte vše ostatní.
Brambory dejte na talíře, nahoře trochu otevřete vidličkou a pokropte dresingem, aby byly ze všech stran pokryté.