Tyrolské selské opečené
Napsal: 19 srp 2010, 21:58
Tyrolské selské opečené brambory
podle Pepíčka z Labuznik.com
Suroviny:
700 g oloupaných brambor z předešlého dne
1 svazek pórku
200 g uzené slaniny
1 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně tenké plátky. Pórek omyjeme, osušíme a očistíme. Světlou část pórku jemně posekáme, zelenou nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme na těžké pánvi a do křupava na něm opečeme špekové kostičky. Vyjmeme a dáme stranou.
Brambory orestujeme dozlatova za stálého obracení na vypečeném omastku. Přidáme pokrájený pórek a několik minut společně opékáme, dokud brambory lehce nezhnědnou. Vše osolíme a opepříme.
Opatrně vmícháme uzenou slaninu a pokrm krátce před podáváním posypeme zelenou pórkovou natí.
podle Pepíčka z Labuznik.com
Suroviny:
700 g oloupaných brambor z předešlého dne
1 svazek pórku
200 g uzené slaniny
1 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně tenké plátky. Pórek omyjeme, osušíme a očistíme. Světlou část pórku jemně posekáme, zelenou nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme na těžké pánvi a do křupava na něm opečeme špekové kostičky. Vyjmeme a dáme stranou.
Brambory orestujeme dozlatova za stálého obracení na vypečeném omastku. Přidáme pokrájený pórek a několik minut společně opékáme, dokud brambory lehce nezhnědnou. Vše osolíme a opepříme.
Opatrně vmícháme uzenou slaninu a pokrm krátce před podáváním posypeme zelenou pórkovou natí.