Obyčejný bramborový salát
Napsal: 18 lis 2010, 00:02
K velkému množství bramborových salátů si dovoluji přidat i ten svůj a to proto, že si myslím a také to celý život tak praktikuji, že do bramborového salátu se nemá dávat tekutina.
Jen olej a citronová šťáva.
1kg brambor
1 střední cibule
1 střední mrkev a stejné množství celeru
sladkokyselá okurka
olej
sůl a pepř podle chuti
lžíce sušené a na jemný prášek rozemnuté celerové nati
čerstvě vymačkaná citronová šťáva /asi půl citronu/
V mírně osolené vodě uvařím celé, ale oloupané brambory, oškrábanou mrkev a kus celeru.
Uvařené brambory nenechám vychladnout, ale ještě teplé nakrájím na přiměřené kostičky a hned pokropím dobrým olejem.
Zatím, co se olej vsakuje do brambor a činí je vazké a voňavé,nakrájím si na velmi jemno cibuli a na poněkud větší kousky mrkev, celer a sladkokyselo okurku.
Již prochladlé brambory osolím, mírně opepřím a zlehka smíchám s nakrájenou zeleninou.
Přidám rozemnutou sušenou celerovou nať /Věřte, že tato ingredience udělá salátu moc dobře a navíc poslouží našim močovým cestám, což v jistém věku není zanedbatelné/
Okyselím vymačkanou šťávou z citronu
A opět lehce, abych ještě vlahé brambory nerozmačkala, promíchám.
Odložím na chvíli do chladu, aby se chutě v klidu rozvinuly.
Jen olej a citronová šťáva.
1kg brambor
1 střední cibule
1 střední mrkev a stejné množství celeru
sladkokyselá okurka
olej
sůl a pepř podle chuti
lžíce sušené a na jemný prášek rozemnuté celerové nati
čerstvě vymačkaná citronová šťáva /asi půl citronu/
V mírně osolené vodě uvařím celé, ale oloupané brambory, oškrábanou mrkev a kus celeru.
Uvařené brambory nenechám vychladnout, ale ještě teplé nakrájím na přiměřené kostičky a hned pokropím dobrým olejem.
Zatím, co se olej vsakuje do brambor a činí je vazké a voňavé,nakrájím si na velmi jemno cibuli a na poněkud větší kousky mrkev, celer a sladkokyselo okurku.
Již prochladlé brambory osolím, mírně opepřím a zlehka smíchám s nakrájenou zeleninou.
Přidám rozemnutou sušenou celerovou nať /Věřte, že tato ingredience udělá salátu moc dobře a navíc poslouží našim močovým cestám, což v jistém věku není zanedbatelné/
Okyselím vymačkanou šťávou z citronu
A opět lehce, abych ještě vlahé brambory nerozmačkala, promíchám.
Odložím na chvíli do chladu, aby se chutě v klidu rozvinuly.