Pálivá salsa Texikana
Autorem receptu je Pepiček z Labuznik.com
Suroviny:
500 g rajčat
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 červená paprika
1 zelená feferonka
2 lžíce rajčatového protlaku
50 ml vývaru (z kostky)
cukr
sůl
pepř
po 2 snítkách petrželové nati a kadeřavé petrželky
Rajčata ponoříme do vroucí vody, zchladíme, oloupeme a nahrubo posekáme. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno posekáme. Papriku a feferonku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Vše asi 15 min. vaříme s protlakem a vývarem a pikantně okořeníme.
Snítku petrželové nati odložíme stranou, zbytek na jemno posekáme a vmícháme do omáčky. Uložíme do chladu.
Ozdobíme zbylými snítkami bylinek.