Banánová salsa 2
podle Americas Test Kitchen
Suroviny:
3 banány, pevné ale zralé, oloupané a rozpůlené po délce
1 velká červená cibule, nakrájená na centimetrová kolečka
2 lžíce oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu (cumin)
sůl a pepř
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce usekaných peprmintových listů (snad je to správně, anglicky mint)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce tmavého třtinového rumu
Potřete banány a cibuli olejem, osolte a okmínujte. Ogrilujte cibuli na hodně horkém ohni dohněda, 3-4 minuty (viz rady), pak dejte na slabý oheň, grilujte až změkne. Banány ogrilujte na hodně horkém ohni do hněda.
Vše na drobno pokrájejte a smíchejte s ostatním. Osolte a opepřete dle chuti.