Salsa rancheros tedy rančerská salsa
Suroviny:
8 velkých rajčat
1 stroužek česneku
1 svazek natě koriandru
1 velká cibule
jalapeňo papriček - jak jen máte odvahu
Všechno vložte do hrnce a vařte až do změknutí. Pak slijte vodu a zas vše dejte do mixeru a udělejte z toho kaši hustou, jak vám libo. Pokud chcete salsu zelenou (salsa verde), použijte zelená rajčata, nebo ještě lépe tomatillos, pokud tedy už do Čech pronikly.
Servírujeme elegantně ozdobeno natí koriandru a chips, těmi se vejce I fazole nabírají a i s nimi, pochopitelně i jedí. Dále zdobíme nakrájenými olivami, avokádem, pro velmi vyhladověle hosty přidejte restované brambory nebo s mexickou rýží. viz: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=36&t=99&sid=2eadd9c8bdb6f765a8d8d71f0bf05b4a