Bylinky s piniovými oříšky - Salsa di erbetta verde
Babi
2 tlusté plátky ciabatta chleba se spodní kůrkou odkrojenou
150 g piniových oříšků na lehko opražených,
6 lžic bazalkových lístků na hrubo posekaných,
3 lžíce na hrubo posekaných listu petrželky,
3 lžíce na hrubo posekané máty,
50 g kaparů,
2 lžíce octa z bílého vína,
5 lžic extra panenského olivového oleje,
1 lžička soli,
černý pepř
Ciabattu natrhat na kousky a v mixeru nebo robotu s noži ji rozdrtit na hrubé drobty. V hmoždíři rozmělnit piniové oříšky a potom tam zamíchat bylinky. Přidat drobečky, kapary a vše smíchat dohromady s octem a olejem. ochutit solí a pepřem.
TIP: Výborné jako dochucovadlo k mnoha pokrmům.