Aji omáčka
Napsal: 16 črc 2011, 21:01
Ali, čti achi, další omáčka od Benta, dobrá na grilovaná a pečená masa. Sám v úvodu na Labužníku píše toto:
Ako som pisal, tych zelenych omacok je po svete vela aj ked pouzivaju podobne suroviny, kazda je specificka a ma svoje miesto. Po domacom uspechu Argentinskej Chimichurri sme sa rozhodli vyrobit pikantnejsiu verziu zelenej omacky z Peru, Columbie „Aji“. Na tuto omacku je tiez vela variacii, kde sa napriklad chilli daju ugrilovat do cierna, ale pouzivaju sladke odrody cibule ako Moi, ktoru som nemal, tak som si pomohol troskou cukru – kompenzovat fefronky.
Omacka Aji:
2 feferónky zelené
1 jarná cibuľka
1 cibula mensia
4 lyzice koriander vňať
mleté čierne korenie
2 lyzice ocot vínny červený
1 lyzice olivový olej
sol
1 lyzica limetkova stava
cukor
Postup:
1-Vsetky suroviny nakrajame na drobno a rozmixujeme v mixery, ja mam rad na hrubsie, tak sme mixovali kratko-prerusovano a (treba zoskrabavat zo stran).
2-Aby nam omacka „presla chutami“, je dobre ju spravit vecer a dat do ladnicky.
3-Z dvojitej alobalovej folie som spravil balicek. Panenku som „stedro“ natrel omackou a dal na grill. Pozor. je to velmi rychlo hotove, aby sa nevysusila.
4-Zvysok omacky sme pozili na extra „kick“ (mame radi stiplave) a este prizdobili zelenymi feferonkami.
5-Servirovali sme s takym zaujmavym růžovým bramborovym salatom tiez z Juznej Ameriky „Ensalada Rusa Rosada“, kde sme pridali cviklu.
Ako som pisal, tych zelenych omacok je po svete vela aj ked pouzivaju podobne suroviny, kazda je specificka a ma svoje miesto. Po domacom uspechu Argentinskej Chimichurri sme sa rozhodli vyrobit pikantnejsiu verziu zelenej omacky z Peru, Columbie „Aji“. Na tuto omacku je tiez vela variacii, kde sa napriklad chilli daju ugrilovat do cierna, ale pouzivaju sladke odrody cibule ako Moi, ktoru som nemal, tak som si pomohol troskou cukru – kompenzovat fefronky.
Omacka Aji:
2 feferónky zelené
1 jarná cibuľka
1 cibula mensia
4 lyzice koriander vňať
mleté čierne korenie
2 lyzice ocot vínny červený
1 lyzice olivový olej
sol
1 lyzica limetkova stava
cukor
Postup:
1-Vsetky suroviny nakrajame na drobno a rozmixujeme v mixery, ja mam rad na hrubsie, tak sme mixovali kratko-prerusovano a (treba zoskrabavat zo stran).
2-Aby nam omacka „presla chutami“, je dobre ju spravit vecer a dat do ladnicky.
3-Z dvojitej alobalovej folie som spravil balicek. Panenku som „stedro“ natrel omackou a dal na grill. Pozor. je to velmi rychlo hotove, aby sa nevysusila.
4-Zvysok omacky sme pozili na extra „kick“ (mame radi stiplave) a este prizdobili zelenymi feferonkami.
5-Servirovali sme s takym zaujmavym růžovým bramborovym salatom tiez z Juznej Ameriky „Ensalada Rusa Rosada“, kde sme pridali cviklu.