Základní rajčatová salsa
Předem se omlouvám všem, kteří mi chtějí říct, že oni znají jiný recept. Samozřejmě, i na svíčkovou je několik těch jedině pravých receptů.
Suroviny:
1/2 kg zralých oloupaných rajčat, nakrájených na malé kousky. Pro neznalé, rajčata se loupou tak, že se vhodí do vařící vody a chvilku tam nechají. Slupka se oddělí a dá se snadno stáhnout.
1/3 hrnku na jemno nasekané sladké červené cibule
4 čerstvé jalapeňo papriky, nasekané nadrobno, pokud možno bez semínek. (no dobře, feferonka postačí.)
1/4 hrnku usekaného koriandu, nemáte-li koriandr, bratranec, petrželka ho nahradí.
1 stroužek česneku či víc, podle chuti, na jemno nasekaný
2 lžíce šťávy z limetek (lime juice)
sůl a pepř podle chuti
Všechno to smícháme, necháme ustát v pokojové teplotě aspoň 30 minut. Podáváme k masu.