Marinovaná cibule

Marinovaná cibule

Příspěvekod drobek » 24 říj 2014, 10:07

cibule.jpg
cibule.jpg (73.06 KiB) Zobrazeno 2863 krát


Tuhle cibuli dělám jako přílohu k masům, osvědčila se a dávám ji ke steakům.

1/2 kg červené cibule
1 ½ hrnku bílého octa (recept je z Americka a náš ocet má jen 4%, upravte podle síly svého a doplňte tekutinu vodou
½ hrnku cukru (1 standardní hrnek je 2,5 dl)
5 stroužků česneku
Dále pak koření a tady se nechává volné pole chutím:
celá skořice
bobkový list
badyán
drcené chili
nové koření
hřebíček
čerstvý zázvor
oregano
kmín
hořčičné semeno
A už vůbec nic nezkazíte když použijete směs koření z Deka, na nakládání okurek.

Cibuli nakrájejte na jemná kolečka nebo půlkolečka, 2 minuty povařte a zceďte.
Mezitím v jiném hrnci smíchejte vše ostatní, a povařte 5 minut. Potom přidejte cibuli a ještě 1 minutu povařte.
Pak vše nacpěte do sklenice, zakápněte olejem a nechte vychladnout. Bude toho asi ¾ litru.
Vydrží v lednici několik týdnů
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron

x