Stránka 1 z 1

Marinovaná cibule

PříspěvekNapsal: 24 říj 2014, 10:07
od drobek
cibule.jpg
cibule.jpg (73.06 KiB) Zobrazeno 2480 krát


Tuhle cibuli dělám jako přílohu k masům, osvědčila se a dávám ji ke steakům.

1/2 kg červené cibule
1 ½ hrnku bílého octa (recept je z Americka a náš ocet má jen 4%, upravte podle síly svého a doplňte tekutinu vodou
½ hrnku cukru (1 standardní hrnek je 2,5 dl)
5 stroužků česneku
Dále pak koření a tady se nechává volné pole chutím:
celá skořice
bobkový list
badyán
drcené chili
nové koření
hřebíček
čerstvý zázvor
oregano
kmín
hořčičné semeno
A už vůbec nic nezkazíte když použijete směs koření z Deka, na nakládání okurek.

Cibuli nakrájejte na jemná kolečka nebo půlkolečka, 2 minuty povařte a zceďte.
Mezitím v jiném hrnci smíchejte vše ostatní, a povařte 5 minut. Potom přidejte cibuli a ještě 1 minutu povařte.
Pak vše nacpěte do sklenice, zakápněte olejem a nechte vychladnout. Bude toho asi ¾ litru.
Vydrží v lednici několik týdnů