Mrkvový salát s kapary
Napsal: 25 říj 2014, 10:30
Recept i fotka od wydry
mrkev
majonéza
kapary v nálevu
sůl
bílý pepř
Do kastrůlku dáme vařit tolik osolené vody, aby následně přidaná mrkev byla ponořená.
Očištěnou mrkev nastrouháme buď na velkých kapkách struhadla nebo speciální škrabkou na nudličky - julinne.
Do vařící se vody vhodíme najednou všechnu mrkev, zamícháme a počkáme, až se voda znovu začne vařit. Hned stáhneme z ohně a mrkev zcedíme. Neproplachujeme studenou vodou, ale odložíme do (větší) mísy, ve které budeme salát míchat a počkáme, až mrkev zvolna vychladne.
Mrkev nyní ochutíme majonézou (majolkou), přidáme ze skleničky podle chuti (víc) kapary a promícháme. Dokončíme dochucením solí, nálevem z kaparů a bílým pepřem. Ani citron není třeba, nálev sám o sobě je pikantní i kyselý.
Salát lze podávat na opečených bagetách jako chlebíčky, v mističkách k hlavnímu chodu nebo, a to hlavně, pojídat samotný.
mrkev
majonéza
kapary v nálevu
sůl
bílý pepř
Do kastrůlku dáme vařit tolik osolené vody, aby následně přidaná mrkev byla ponořená.
Očištěnou mrkev nastrouháme buď na velkých kapkách struhadla nebo speciální škrabkou na nudličky - julinne.
Do vařící se vody vhodíme najednou všechnu mrkev, zamícháme a počkáme, až se voda znovu začne vařit. Hned stáhneme z ohně a mrkev zcedíme. Neproplachujeme studenou vodou, ale odložíme do (větší) mísy, ve které budeme salát míchat a počkáme, až mrkev zvolna vychladne.
Mrkev nyní ochutíme majonézou (majolkou), přidáme ze skleničky podle chuti (víc) kapary a promícháme. Dokončíme dochucením solí, nálevem z kaparů a bílým pepřem. Ani citron není třeba, nálev sám o sobě je pikantní i kyselý.
Salát lze podávat na opečených bagetách jako chlebíčky, v mističkách k hlavnímu chodu nebo, a to hlavně, pojídat samotný.