Karibská salsa
Autorem receptu je Pepicek z Labuznik.com
Suroviny:
1 cibule
1 červená paprika
5 lžic oleje
2 žloutky
1 lžička hořčice
sůl
cukr
2 lžíce limetové (nebo citrónové} šťávy
pepř
2 lžíce kečupu
2 lžíce rumu
100 g řapíkového celeru
Cibuli na jemno posekáme, papriku nakrájíme na kostičky. Obojí osmahneme na 1 lžíci oleje, rozmixujeme a necháme vychladnout. Žloutky, hořčici a sůl utřeme do krému. Vešleháme 4 lžíce oleje. Osladíme, opepříme a ochutíme limetovou šťávou. Do majonézy vmícháme paprikové pyré, kečup a rum. Trochu celerové nati odložíme, řapíky nakrájíme na nudličky. Vmícháme do omáčky a ozdobíme natí.