Stránka 1 z 1

Citrusová marináda a salsa

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 10:49
od Brutzel-Svejk
Citrusová marináda a salsa

Marináda
1/4 hrnku citronové šťávy
2 lžíce suchého sherry
2 lžíce oleje
1/2 lžičky oregana
1 stroužek česneku, utřený
1 lžička soli

Vše smíchejte, 2 lžíce dejte stranou a ve zbytku kuře či rybu marinujte. Při pečení potírejte touže marinádou.

Salsa
1 středně velké rajče, oloupané a usekané
1 zelná cibulka, usekaná
1/4 hrnku usekaných oliv, mohou být naložené
1 lžíce usekané petrželky
1 lžíce usekaných mandlí

Pro salsu vezměte zbylé dvě lžíce marinády a vše smíchejte. Nechte v chladu uležet.