Pico de Gallo

Pico de Gallo

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 srp 2010, 10:52

Pico de Gallo
Původem z italské kuchyně, ale Mexičané si to klidně přivlastnili jako druh salsy.

Suroviny:
12 soudkových (roma) rajčat, mají víc dužiny a míň šťávy. Taky, zvláště v zimě můžete použít konservu.
1 malá sladká cibule, jemně nakrájená
šťáva ze dvou limetek
tolik utřeného česneku kolik jen snesete
1 až... pálivých papriček
1 lžíce balsamicového octa
1 lžíce olivového oleje

Poměrně dost jemně usekané zelené petrželky. Tu prý Italové tolik nepoužívají, ale Mexičané ano. Všechno to smíchejte a nechte v lednici odležet.
Používá se nejen na maso, ale i pod maso a k marinování
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků

x