Stránka 1 z 1

Pico de Gallo

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 10:52
od Brutzel-Svejk
Pico de Gallo
Původem z italské kuchyně, ale Mexičané si to klidně přivlastnili jako druh salsy.

Suroviny:
12 soudkových (roma) rajčat, mají víc dužiny a míň šťávy. Taky, zvláště v zimě můžete použít konservu.
1 malá sladká cibule, jemně nakrájená
šťáva ze dvou limetek
tolik utřeného česneku kolik jen snesete
1 až... pálivých papriček
1 lžíce balsamicového octa
1 lžíce olivového oleje

Poměrně dost jemně usekané zelené petrželky. Tu prý Italové tolik nepoužívají, ale Mexičané ano. Všechno to smíchejte a nechte v lednici odležet.
Používá se nejen na maso, ale i pod maso a k marinování