Grilované Gazpacho/Španělská studená polévka
Napsal: 29 srp 2010, 14:32
Grilované Gazpacho
autor Brutzel-Svejk
1 větší zelená okurka
2 červené papriky
5 zralých rajčat
2 šalotky
1 celohlávkový česnek
sůl
pepř
olivový olej
popř. 2 chilli papričky, není podmínkou
Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajčat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku. Vložíme vše na gril nebo do trouby (200°). Grilujeme tak, aby kůžička na zelenině zhnědla /zčernala/. Pak sejmeme, vložíme do kastrolu a přiklopíme víkem (necháme dojít), kůžička se dá lehčeji sejmout. Po asi 10 min. víko sejmeme a zeleninu necháme zchladnout. Stáhneme kůžičku z paprik, okurky a rajčat. V mixéru vše rozmixujeme, dáme trochu oleje, ochutíme hrubým pepřem a solí, popř. chilli.
Poznámka: Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající v kombinaci s filetem (hovězí,vepřové atd.) Já upřednostňuji krevety z grilu (viz obrázek.) Možno udělat do zásoby a zamrazit.
autor Brutzel-Svejk
1 větší zelená okurka
2 červené papriky
5 zralých rajčat
2 šalotky
1 celohlávkový česnek
sůl
pepř
olivový olej
popř. 2 chilli papričky, není podmínkou
Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajčat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku. Vložíme vše na gril nebo do trouby (200°). Grilujeme tak, aby kůžička na zelenině zhnědla /zčernala/. Pak sejmeme, vložíme do kastrolu a přiklopíme víkem (necháme dojít), kůžička se dá lehčeji sejmout. Po asi 10 min. víko sejmeme a zeleninu necháme zchladnout. Stáhneme kůžičku z paprik, okurky a rajčat. V mixéru vše rozmixujeme, dáme trochu oleje, ochutíme hrubým pepřem a solí, popř. chilli.
Poznámka: Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající v kombinaci s filetem (hovězí,vepřové atd.) Já upřednostňuji krevety z grilu (viz obrázek.) Možno udělat do zásoby a zamrazit.