Omáčka z oliv a balsamikového octa-Salsa di basilico e oliv

Omáčka z oliv a balsamikového octa-Salsa di basilico e oliv

Příspěvekod drobek » 30 srp 2010, 21:21

Omáčka z oliv balsamikového octa - Salsa di basilico e olive
Babi

250 g malých černých Nicoise oliv bez pecek,
6 slaných ančoviček opraných od soli,
1 stroužek česneku na jemno posekaný,
šťáva z jednoho citronu,
3 lžíce balsamikového octa, nebo bylinkového octa z červeného vína,
4 lžíce na hrubo posekaných lístků bazalky,
sůl a pepř

Olivy na hrubo posekat a vložit je do mísy. Na jemno posekat ančovičky, přidat je do mísy společně s česnekem. Vmíchat ocet, olej a nechat vše 30 minut marinovat,
Nakonec tam vmíchat lístky bazalky, a těsně před podáváním dochutit solí a pepřem.

TIP: Výborné k rybám.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron

x