Rick Bayles, Frontera kitchen
6 avokád
6 neoloupaných stroužků česneku
½ hrnku posekaného zeleného koriandru, v nouzi nahraďte petrželkou, ale není to ono
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy, možná víc podle chuti
sůl taky podle chuti
Neoloupaný česnek opečte na suché pánvi na střední teplotě, až změkne a budou na něm černé spálené skvrny. Česnek takhle ztratí svou čpavost a palčivost, chuť zůstane.
Potom z něj sloupněte slupku a rozmačkejte na kašičku.
Avokáda, bez slupky pochopitelně, dejte do mísy a rozmačkejte mačkadlem na brambory, to zanechá drobnější kousky a výsledek není jako řídká pasta.
Přidejte sůl, asi 1 lžičku, česnek, koriandr a limetkovou šťávu, promíchejte, přikryjte plastikovou fólií na dotek, aby to nezhnědlo. Dejte do lednice vychladit a odležet.