Zelenina po Řecku
Napsal: 18 srp 2010, 12:36
Zelenina po Řecku
podle Luďka z Atén
Suroviny:
1 středně velký lilek
1 malý Baklažán
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 středně velká cibule
20 žampionů
1 dl olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 rozdrcené stroužky česneku
1 lžička oregana
Zeleninu dobře omyjte. Smíchejte olej, citronovou šťávu, česnek a oregano, nechte odležet. Nakrájejte lilek a baklažán na centimetrové plátky, papriky na kolečka, cibuli na dílky, vše dobře a rovnoměrně pokropte směsí.
Předehřejte gril, vše rozprostřete na mřížku, raději jemnější, a během pečení často znovu potírejte olejovou směsí. Grilujte až je vše měkké.
Použití - jako příloha k masu.
podle Luďka z Atén
Suroviny:
1 středně velký lilek
1 malý Baklažán
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 středně velká cibule
20 žampionů
1 dl olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 rozdrcené stroužky česneku
1 lžička oregana
Zeleninu dobře omyjte. Smíchejte olej, citronovou šťávu, česnek a oregano, nechte odležet. Nakrájejte lilek a baklažán na centimetrové plátky, papriky na kolečka, cibuli na dílky, vše dobře a rovnoměrně pokropte směsí.
Předehřejte gril, vše rozprostřete na mřížku, raději jemnější, a během pečení často znovu potírejte olejovou směsí. Grilujte až je vše měkké.
Použití - jako příloha k masu.