Pečená cvikla - červená řepa
Napsal: 09 říj 2011, 15:55
Suroviny:
1.000 g červená repa - cvikla
2 PL olej
2 PL ocot
pol hlávky cesnaku
1 PL medu
soľ
čierne korenie - pepř
Postup:
Cviklu umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky - asi 2 mm. V pekáči plátky zmiešame s pretlačeným cesnakom a ostatnými surovinami. Prikryjeme na tesno alobalom a dáme do rúry. (Doporučujem použiť pod to pečiaci papier.) Pečieme cca 1,5 hodiny pri 180 - 200 stupňoch Celzia. Trvá to dlho, ale čas aj energia stojí za to. Doporučujem upiecť si väčšie množstvo, dosť sa to spečie a rýchlo mizne po upečení.
Chutí teplé i studené ako príloha ku grilovaným mäsám, ale napr. aj "iba tak" s kopčekom kyslej smotany.
1.000 g červená repa - cvikla
2 PL olej
2 PL ocot
pol hlávky cesnaku
1 PL medu
soľ
čierne korenie - pepř
Postup:
Cviklu umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky - asi 2 mm. V pekáči plátky zmiešame s pretlačeným cesnakom a ostatnými surovinami. Prikryjeme na tesno alobalom a dáme do rúry. (Doporučujem použiť pod to pečiaci papier.) Pečieme cca 1,5 hodiny pri 180 - 200 stupňoch Celzia. Trvá to dlho, ale čas aj energia stojí za to. Doporučujem upiecť si väčšie množstvo, dosť sa to spečie a rýchlo mizne po upečení.
Chutí teplé i studené ako príloha ku grilovaným mäsám, ale napr. aj "iba tak" s kopčekom kyslej smotany.