Marináda:
30ml stavy z limetky
30ml vínového lépe rýžového octa
30g hořčice
1cl mořské soli
1/2cl česnekového prášku
1/2cl pepře
1/2cl cayenskeho pepře
60ml olivového oleje
Vše kromě oleje dobře promícháme, promixujeme. Pak pomalu přiléváme olivový olej z čehož nám vznikne hustší marináda.
Destičku máčíme 3 hodiny ve vodě pak položíme jednou stranou přímo nad část grilu s žhavým dřevěným uhlím až tato začne doutnat. Obrátíme horkou části nahoru, položíme lososa kterého dobře potřeme marinádou. Přesuneme vše na část grilu k nepřímému grilování a pod uzavřeným víkem grilujeme 20 minut.
Příloha pro 4 osoby:
400g Tagliatelle
1 šalotka
máslo
šlehačka
olivový olej
bílé víno
chili paprička
česnek
Nudle uvaříme ve slané vodě dle návodu. Na oleji a másle si zpěníme šalotku po chvíli přidáme na jemno nakrájený česnek,chili. Osmahnem do zlatova. Přilijeme víno a necháme na mírném ohni zredukovat, to stejně uděláme i se šlehačkou.
Dochutíme soli, pepřem a cayenskym pepřem. Vse se da jeste vylepšit strouhaným parmesanem.