Kořeněný losos či jiná ryba
Napsal: 11 zář 2010, 14:31
Kořeněný losos či jiná ryba
autor Brutzel-Svejk
500g filetu s lososa (může být i bez kůže)
2 pl balsamikovového, bílého či jiného aromatického octa
3 pl limetkové šťávy
2 pl medu
1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
1 pl dijonské hořčice
1/2 čl cayenského pepře nebo chillies může být i méně
2 pl jemně nakrájeného čerstvého koření např.: petrželkové natě, trochu kopru, koriander, šnitlík nebo citronovou mellisu
1/2 čl hrubě umletého černého pepře
1/2 čl soli
70 ml dobrého olivového oleje
Vše až na čerstvé kořeni smíchat. Pak toto přidat a ručním mixerem dobře promíchat. Marináda má zůstat hustá. Lososa položit na destičku, potřít silně marinádou popřípadě ozdobit limetkou vloženou do zářezu ve filetu.
Podle návodu připravit destičku a na straně bez ohne při 180°C asi tak 10 min grilovat.
autor Brutzel-Svejk
500g filetu s lososa (může být i bez kůže)
2 pl balsamikovového, bílého či jiného aromatického octa
3 pl limetkové šťávy
2 pl medu
1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
1 pl dijonské hořčice
1/2 čl cayenského pepře nebo chillies může být i méně
2 pl jemně nakrájeného čerstvého koření např.: petrželkové natě, trochu kopru, koriander, šnitlík nebo citronovou mellisu
1/2 čl hrubě umletého černého pepře
1/2 čl soli
70 ml dobrého olivového oleje
Vše až na čerstvé kořeni smíchat. Pak toto přidat a ručním mixerem dobře promíchat. Marináda má zůstat hustá. Lososa položit na destičku, potřít silně marinádou popřípadě ozdobit limetkou vloženou do zářezu ve filetu.
Podle návodu připravit destičku a na straně bez ohne při 180°C asi tak 10 min grilovat.