- 0.jpg (50.53 KiB) Zobrazeno 4650 krát
Suroviny:4 hovězí plátky,
100 g plátků šunkového salámu nebo šunky,
nakládané nebo čerstvé houby,
plnotučná hořčice,
sůl,
pepř,
1 lžíce sádla,
sladká smetana,
hladká mouka
Popis přípravy:Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozložíme nakrájené houby a poklademe plátky salámu nebo šunky. Maso srolujeme a omotáme nití. V kastrolu rozehřejeme sádlo, vložíme rolky obalené v mouce a zprudka osmahneme. Zalijeme horkou vodou, dochutíme solí s pepřem, a přikryté poklicí zvolna dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou se zašlehanou lžící mouky a aspoň deset minut provaříme. Vrátíme maso zpět, prohřejeme a podáváme přelité omáčkou, s houskovým knedlíkem.