Smažený uzený jazyk
Napsal: 10 úno 2013, 16:15
U řezníka se na mně usmíval poslední uzený jazyk, tak skončil nejprve v nákupní tašce, a dnes i na talíři.
Suroviny:
1 uzený hovězí jazyk,
1 mrkev,
1 plátek celeru,
1 petržel,
1 cibule,
pepř,
sůl,
2 stroužky česneku
Trojobal:
hladká mouka,
2 vejce,
strouhanka
olej na smažení,
pikantní tatarská omáčka
Popis přípravy:
Do hrnce se dvěma litry vody vložíme uzený jazyk, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme přibližně dvě hodiny, dokud není jazyk měkký, což zkoušíme na špičce jazyka, protože na opačném konci je měkký stále. Uvařený jazyk vložíme do studené vody, ochladíme a sloupneme kůži. Vývar nevyléváme, ale scedíme jej a použijeme na přípravu polévky. Očištěný jazyk příčně nakrájíme na plátky silné asi 15 milimetrů. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené plátky jazyka zvolna smažíme dočervena. Podáváme s vařenými bramborami, přelité tatarskou omáčkou.
Suroviny:
1 uzený hovězí jazyk,
1 mrkev,
1 plátek celeru,
1 petržel,
1 cibule,
pepř,
sůl,
2 stroužky česneku
Trojobal:
hladká mouka,
2 vejce,
strouhanka
olej na smažení,
pikantní tatarská omáčka
Popis přípravy:
Do hrnce se dvěma litry vody vložíme uzený jazyk, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme přibližně dvě hodiny, dokud není jazyk měkký, což zkoušíme na špičce jazyka, protože na opačném konci je měkký stále. Uvařený jazyk vložíme do studené vody, ochladíme a sloupneme kůži. Vývar nevyléváme, ale scedíme jej a použijeme na přípravu polévky. Očištěný jazyk příčně nakrájíme na plátky silné asi 15 milimetrů. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené plátky jazyka zvolna smažíme dočervena. Podáváme s vařenými bramborami, přelité tatarskou omáčkou.