Pridávam recept, ktorý je odlišný od predošlých, ale odkedy som ho skúsil, vždy ho použijem pri akcii, kde je viac ľudí a potrebujem mať pripravené niečo vopred.
Suroviny:
1 kg bravčového pliecka,
3 veľké cibule,
2 dl oleja,
2 dl vodky,
10dkg vlašských orechov
korenie:
soľ,
vegeta,
mleté čierne korene,
sladká červená paprika,
muškátový orech,
čajová lyžica horčice, kečupu
Postup:
Mäso odblaním, aby bolo celkom bez tučného, nakrájam na menšie prúžky ako na stroganov. Cibuľu pokrájam na kocky. Zmiešam dohromady mäso, cibuľu, pridám olej, vodku, orechy posekané na menšie kúsky, korenie - nikdy nie celé. To všetko nechám odležať minimálne 24 hodín. Potom to dám všetko spolu dusiť asi 3/4 hodinu. Nepodlievam, občas premiešam. Nechám pustenú šťavu vydusiť. Podávam teplé ale aj studené. Má to zvláštnu chuť, pretože orechy celkom zmäknú, rozpadnú sa, alkohol sa vyparí.
Zatiaľ nikto neuhádol na základe degustácie z akého je to mäsa a čo v tom je. Myslím, že sa to oplatí vyskúšať. Pozor si dávam len na to, aby som neprešvihol soľ, pretože tam ide vegeta a tak do marinády dám soľ opatrne a radšej dosolím v priebehu dusenia.